Borsthernia of thoracale hernia

Borsthernia, hernia ter hoogte van de borstwervelkolom

Hernia-borsthernia-625x375

De borsthernia of thoracale hernia is een hernia die ter hoogte van de borstwervelkolom optreedt. Dit type hernia komt heel zelden voor. Artsen stellen vast dat minder dan een half procent van alle herniaoperaties borsthernia-ingrepen zijn. Patiënten die kampen met een borsthernia, ervaren vaak pijn in het midden onder de schouderbladen. In sommige gevallen voelen ze een uitstralende pijn naar een rib. Deze herniapatiënten kunnen ook een verminderd gevoel links of rechts op de borstkas gewaarworden. Wanneer dit type hernia een beknelling in het ruggenmerg veroorzaakt, zijn de gevolgen veel ernstiger.

Wat is Ischias?
Ischias is een gevolg van een discushernia. Hierbij ontstaat er een druk op de ischiaszenuw, waardoor de pijn naar het been of zelfs de voet uitstraalt.

Vind hier meer info over de oorzaken van hernia.

 

Deze website wordt u aangeboden door Dorsoo, slapen zonder rugpijn

Het Dorsoo-slaapsysteem is ontwikkeld om u te laten genieten van een optimaal ontspannen nachtrust. Door de hydraulische bedbodem en de soepel meebewegende matras slaapt u comfortabel en gegarandeerd anatomisch correct. Een Dorsoo-bed is hét bed tegen rugpijn en rugklachten.