Nekhernia

Nekhernia, nekpijn tussen de cervicale wervels

Vind hier meer info over nekhernia.

Hernia-nekhernia-625x375
Na de rughernia of lendenhernia is de nekhernia het vaakst voorkomende type hernia. De frequentieverhouding nekhernia versus rughernia bedraagt ongeveer één op zeven. De halswervelkolom bestaat uit zeven nekwervels of cervicale wervels, C1 tot en met C7, waarbij C1 het dichtst tegen de schedel ligt. Deze bovenste halswervel wordt ook wel de ‘atlas’ genoemd, de tweede halswervel is de ‘draaier’. De grootste bewegingscapaciteit ligt tussen deze 1ste en 2de nekwervel.
 
De meest voorkomende nekhernia's liggen tussen de 5de en 6de (C5-C6) en tussen de 6de en 7de halswervel (C6-C7), maar ze kunnen ook op de andere niveaus voorkomen. Enkel tussen C1 en C2 is geen hernia mogelijk, aangezien hiertussen geen tussenwervelschijf zit. Maar ook tussen C2 en C3, C3 en C4 en C4 en C5 kan dus een hernia plaatsvinden.
 

 

Deze website wordt u aangeboden door Dorsoo, slapen zonder rugpijn

Het Dorsoo-slaapsysteem is ontwikkeld om u te laten genieten van een optimaal ontspannen nachtrust. Door de hydraulische bedbodem en de soepel meebewegende matras slaapt u comfortabel en gegarandeerd anatomisch correct. Een Dorsoo-bed is hét bed tegen rugpijn en rugklachten.